dijous, 14 de juny de 2018

La cimera del Xarel·lo, 25 juny

El proper dilluns 25 de juny, el Santuari de Foix tornarà a ser l’escenari de La Cimera del Xarel·lo, el showroom professional dedicat íntegrament a la varietat Xarel·lo. L’esdeveniment destinat als professionals del sector vitivinícola -sommerliers, elaboradors, periodistes, botigues especialitzades, restauradors,...- acollirà 34 cellers que oferiran als assistents més de 100 referències elaborades únicament amb aquesta varietat típicament penedesenca. Desprès de l’èxit de les darreres edicions, La Cimera del Xarel·lo és consolida al calendari vinícola, com un dels actes de més prestigi dedicats al tast de monovarietals d’aquesta varietat. La possibilitat de tastar les últimes novetats i els millors vins Xarel·lo en un entorn singular que ofereix unes vistes singulars de 360º del Penedès, fa que l’esdeveniment hagi creuat fronteres. En el 2017, hi van assistir 400 professionals, molts d’ells vinguts de Barcelona, àrea metropolitana, del Penedès o fins i tot de països com Bèlgica, Canadà, Suècia o Brasil.
Una de les singularitats de La Cimera del Xarel·lo és el seu origen. La idea de crear un esdeveniment d’aquest tipus va sorgir dels propis cellers. Una manera informal i casual de tastar i compartir maneres d’entendre el Xarel·lo en un entorn espectacular: des de vins joves a vins envellits amb bota, caves, Clàssic Penedès, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals, en àmfora, dolços... Una amplíssima varietat de propostes a partir de la varietat Xarel·lo que demostren l’àmplia gamma de referències que existeixen de la varietat blanca insígnia del Penedès. Amb aquest esdeveniment, els cellers aposten per a explotar al màxim les qualitats del Xarel·lo i oferir les seves interpretacions, és a dir, com entenen ells aquesta varietat. 
La quarta edició de La Cimera del Xarel·lo compta amb el suport de l’Ajuntament de Torrelles de Foix i amb el patrocini d’EMMS, Enoxpro i Rius i Rius. Els 34 cellers participants són: 1+1=3, Albet i Noya, AT Roca, Avgvstvs, Bolet, Can Descregut, Can Pasqual, Can Rafols dels Caus, Can Sumoi, Castellroig, Celler Via, Coma Romà, Celler Credo, El Jardí dels Sentits, Esteve i Gibert, Eudald Massana Noya, Jane Ventura, Jean Leon, Loxarel, Mas Bertran, Mas Candí, Mas Comtal, Nadal, Oriol Rossell, Parató, Parés Baltà, Pepe Raventós, Suriol, Terra de Marca, Torre del Veguer, Viladellops, Vins de Foresta, Vinya Oculta i Vinyes Singulars. Els monovarietals de Xarel·lo podran maridar-se amb les propostes gastronòmiques de la formatgeria Xerigots, els embotits de Cal Valls i els platets del foodtruck Era Cambuleta.
font:Parenthesis Marketing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada