dimecres, 13 d’abril de 2016

Programa definitiu vinorum think 2016, Salò Alimentària

DIUMENGE 24 D’ABRIL – Vins que han triomfat a Decanter
Dinar inaugural de VINORUM Think amb preferència per als expositors d’Intervin. Girarà al voltant del vi espanyol i l’elaboraran a quatre mans entre Monvínic i II Palillos (* Michelin). Estarà harmonitzat amb set vins espanyols que han triomfat a Decanter i el fil conductor el portaran Pedro Ballesteros (únic MW espanyol) i Norrel Robertson (MW resident a Espanya i consultor vitivinícola).
1. Codorníu. Gran Codorníu Gran Reserva Pinot Noir Brut 2009. DO Cava
2. Pazo Señorans. Selección de Añada 2008. DO Rías Baixas
3. Barón de Ley. Tres Viñas Blanco 2010. DOCa Rioja
4. La Rioja Alta, S.A. Gran Reserva 890 2001. DOCa Rioja
5. Espelt. Old Vines Carignan 2013. DO Empordà
6. Bodegas Torres. Grans Muralles 2010. DO Conca de Barberà
7. Bodegas Hidalgo La Gitana. Triana 30 Years Old Pedro Ximénez. DO Jerez
DILLUNS 25 D’ABRIL
12.00 h. Tast 1 – “La diversitat d’Espanya segons The Wine Advocate” per Luis Gutiérrez (crític per a Espanya de RobertParker.com)
1. Recaredo. Recaredo Brut de Brut 2006. DO Cava
2. Equipo Navazos. La Bota de Fino 68 Macharnudo Alto. DO Jerez
3. Forjas del Salnés. Leirana Finca Genoveva 2014. DO Rías Baixas
4. Alemany i Corrió. Cargol Treu Vi 2014. DO Penedès
5. Dominio del Águila. Pícaro Clarete 2012. DO Ribera del Duero
6. Comando G. Rozas 1º Cru 2014. DO Vinos de Madrid
7. Compañía de Vinos Telmo Rodríguez. Las Beatas 2012. DOCa Rioja
8. Suertes del Marqués. El Ciruelo 2014. DO Valle de Orotava
9. Casa Castillo. Pie Franco 2013. DO Jumilla
13.30 h. Showcooking-maridatge-degustació – “Mugaritz, la cuina com a ciència natural” per Dani Lasa (responsable d’I+D de Mugaritz) i Guillermo Cruz (millor sommelier d’Espanya 2014 i responsable de l’equip de sommeliers de Mugaritz)
Degustació de plats de Mugaritz i els següents vins
1. González Byass. Palo Cortado de Añada 1987. DO Jerez – pendent confirmació final
2. Ossian Vides y Vinos. Capitel 2008. Vinos de la Tierra de Castilla y León
3. Ca N’Estruc. Bi Sumoll 2014 Ánfora
4. R. López de Heredia Viña Tondonia. Viña Tondonia Gran Reserva Tinto 1981. DOCa Rioja
5. Compañía de Vinos Telmo Rodríguez. Old Mountain 1997. DO Málaga – pendent confirmació final
15.00 h. Tast 2 – “Tast horitzontal antològic de la gran anyada de Rioja, la 2001” per Alberto Gil (Diario de Rioja) i Guillermo Cruz (millor sommelier d’Espanya 2014 i responsable de l’equip de sommeliers de Mugaritz)
1. Castillo de Cuzcurrita. Castillo de Cuzcurrita 2001. DOCa Rioja
2. R. López de Heredia Viña Tondonia. Viña Tondonia Reserva Blanco 2001. DOCa Rioja
3. La Rioja Alta, S.A. Gran Reserva 890 2001. DOCa Rioja
4. RODA. RODA I 2001. DOCa Rioja
5. Marqués de Riscal. Baron de Chirel 2001. DOCa Rioja
6. Amador Escudero. Valsacro 2001. DOCa Rioja
7. Marqués de Vargas. Reserva Privada 2001. DOCa Rioja
8. Valenciso. Valenciso Reserva 2001. DOCa Rioja
16.30 h. Taula rodona – “Factors que afecten a la compra d’un vi” moderada per Ferran Centelles (col·laborador a Espanya de JancisRobinson.com i sommelier d’elBulli 2000-2011) amb la participació de Guillermo Cruz (millor sommelier d’Espanya 2014 i responsable de l’equip de sommeliers de Mugaritz), Isabelle Brunet (directora de sommeliers de Monvínic), Juan Manuel Bellver (director LAVINIA) i Arnaud Echalier (Senior Beverage Manager-Beverage Operations a Sands Cotai Central, Macao, Asia)
18.00 h. Tast 3 – “Els millors vins d’Espanya segons la Guía Peñín” per José Peñín (fundador de la Guía Peñín de los Vinos de España) i Carlos González (director de la Guía Peñín de los Vinos de España)
1. Valdesil. Pezas da Portela 2012. DO Valdeorras
2. Bodegas del Palacio de Fefiñanes. Albariño de Fefiñanes III Año 2012. DO Rías Baixas
3. Chozas Carrascal. Vino de Pago Cabernet Franc 2014. DO Pla de Bages
4. Artuke. La Condenada 2013. DOCa Rioja
5. Gutiérrez de la Vega. Casta Diva Reserva Real 2002. DO Alicante
6. Bodegas Hijos de Alberto Gutiérrez. De Alberto Dorado. DO Rueda
7. Gramona. Celler Batlle Gran Reserva Brut 2005. DO Cava
DIMARTS 26 D’ABRIL
11.00 h. Tast 1 – “Els millors vins d’Espanya segons la Guía Proensa” per Andrés Proensa (periodista, crític de vins i fundador de la Guía Proensa)
1. Gerardo Méndez. Do Ferreiro Cepas Vellas 2013. DO Rías Baixas
2. Rafael Palacios. As Sortes 2014. DO Valdeorras
3. Baja Montaña. Rosado Garnacha Arbayún 2014. DO Navarra
4. Pujanza. Pujanza Norte 2013. DOCa Rioja
5. Viña Sastre. Pesus 2011. DO Ribera del Duero
6. Álvaro Palacios. Finca Dofí 2013. DOQ Priorat
7. Bodegas Torres. Mas La Plana 2010. DO Penedès
8. Teso la Monja. Alabaster 2012. DO Toro
9. Mustiguillo. Finca Terrazo 2012. DO El Terrerazo
12.30 h. Showcooking-maridatge-degustació “Últimes tendències: cuina i vins biodinàmics. De Barcelona a Macao” per Xavier Pellicer (soci i assessor gastronòmic a Céleri i grup Tribu woki; mà dreta de Santi Santamaría) i Arnaud Echalier (senior beverage manager a Sands Cotai Central, Macao, Asia)
Degustació de plats de la cuina de Xavier Pellicer harmonitzada amb els següents vins proposats per Arnaud Echalier
1. González Byass. Fino Dos Palma Selección año. DO Jerez
2. Quinta da Muradella. Gorvia Blanco añada. DO Monterrei – pendent confirmació final
3. Olivier Riviere. Rayos Uva añada. DOCa Rioja – pendent confirmació final
4. Fredi Torres. Montsant 2014. DO Montsant
5. Mas Candi. DESIG 2015. DO Penedès
14.00 h. Tast 2 – “L’evolució dels vins a Espanya segons ElMundovino.com” per Víctor de la Serna (ElMundovino.com) i Juancho Asenjo (crític de vins)
1. Callejuela. Oloroso El Cerro. DO Jerez
2. R. López de Heredia Viña Tondonia. Viña Tondonia Blanco Reserva 2002. DOCa Rioja
3. Bodega Luis Anxo Rodríguez Vázquez. Viña de Martín Os Pasás 2010. DO Ribeiro
4. Quinta da Muradella. Garnacha Tintorera 2009. DO Monterrei
5. CVNE. Contino Reserva 2010. DOCa Rioja
6. Valencisco. Reserva 2008. DOCa Rioja
7. Artadi. Valdeginés 2010. DOCa Rioja
8. Enrique Mendoza. Las Quebradas 2010. DO Alicante
9. Celler Piñol. Finca Morenillo 2012. DO Terra Alta
16.30 h. Taula rodona – “Què estan fent els cellers per conquerir als nous consumidors” moderada per David Molina (AIWS i director d’OutlookWine.com) amb la participació de Joaquim Tosas (director de Marketing de Bodegues Torres), Eugeni Brotons (director de Marketing de González Byass) i Guillem Graell (director de Marketing de Codorníu)
18.00 h. Tast 3 – “Les joies de Jerez: Sagristies” per César Saldaña (Director General del CR Vinos de Jerez) i Jesús Barquín (reconegut expert i productor de vins de Jerez)
1. Delgado Zuleta. Manzanilla Barbiana en Rama. DO Jerez
2. Barbadillo. Manzanilla Saca Estacional en Rama (magnum). DO Jerez
3. González Byass. Fino Dos Palmas. DO Jerez
4. Bodegas Williams & Humbert. Fino de Añada 2012. DO Ribera del Duero
5. Bodegas Lustau. Amontillado VORS. DO Jerez
6. Bodegas Francisco Yuste. Amontillado Conde de Aldama. DO Jerez
7. Bodegas ARFE. Palo Cortado de la Cruz. DO Jerez
8. Fernando de Castilla. Palo Cortado Antique. DO Jerez
9. Urium. Oloroso VORS. DO Jerez
10. Hidalgo La Gitana. Oloroso añada 1986. DO Jerez
11. Valdespino. Oloroso Solera de Su Majestad VORS. DO Jerez
12.Osborne. Solera India. DO Jerez
13.Bodegas Tradición. Pedro Ximenez Tradición VOS. DO Jerez
DIMECRES 27 D’ABRIL
11.00 h. Tast 1 – “El millor que està passant a la Catalunya vitícola” per Ramon Francàs (periodista La Vanguardia, Diari de Vilanova)
1. Freixenet. Casa Sala 2007. DO Cava
2. Juvé & Camps. La Capella 2006. DO Cava
3. La Salada. L'Ermot 2015
4. Espelt. Lledoner Roig 2014. DO Empordà
5. LAFOU. Els Amelers 2013. DO Terra Alta
6. Jean Leon. Vinya La Scala 1996 GR. DO Penedès
7. Codorníu. Codorníu Xarel·lo 2007. DO Cava
8. Ferrer Bobet. Selecció Especial Vinyes Velles 2013. DOQ Priorat
9. Celler de Capçanes. Pansal del Calàs 1997
12.30 h. Showcooking-maridatge-degustació – “7 conceptes, 7 cartes: Pakta, Hoja Santa, Niño Viejo, Tickets, Bodega 1900, Heart i Enigma” per Cristina Losada (sommelier d’elBarri Adrià) i Oliver Peña (cap de cuina d’Enigma)
Recorregut i degustació de les propostes gastronòmiques del grup amb les harmonies de Cristina Losada
1. Sota Els Àngels. Sota Els Àngels 2013. DO Empordà
2. Sohomare Kimoto. Sake
3. Koch Espadín. Mezcal
4. Vermouth / Vermouth Reserva
5. Amontillado Gran Barquero. Montilla Moriles (Córdoba)
14.00 h. Tast 2 – “Escumosos espanyols que m’impressionen i emocionen” per Tom Stevenson (fundador de Champagne & Sparkling Wine World Championships i crític d’escumosos més important del món)
En procés de selecció.
16.30 h. Taula rodona – “Què busquen a Espanya els importadors internacionals” moderada per Rafael del Rey (director general del OEMV1 des de 2008 i gerent de la Fundació per a la Cultura del Vi des del 2011) amb la participació de Kim Wachtveitl (soci de Wine Garage Co. Ltd, Tailàndia); Defranco Leung (director de Marketing d’Everwise Wine Limited, Hong Kong); Beth Willard (Wine Buyer a Direct Wines, UK); i Alberto Pinacho
1 Observatorio Español del Mercado del Vino
18.00 h. Conferència – “El potencial vitícola i enològic d’Espanya” per Antonio Palacios (enòleg, doctor en microbiologia i gerent de Laboratorios Excell Ibérica) i Fernando Martínez de Toda (Catedràtic de Viticultura. Universitat de La Rioja)
DIJOUS 28 D’ABRIL
11.00 h. Tast 1- “Dos anys a JancisRobinson.com” per Ferran Centelles (col·laborador a Espanya de JancisRobinson.com i sommelier d’elBulli 2000-2011)
1. Adega Algueira. Pizarras 2012. DO Ribeira Sacra
2. Cal Batllet. Cal Batllet 5 Partides Gratallops 2010. DOQ Priorat
3. Artazu. Santa Cruz 2012. DO Valdeorras
4. La Rioja Alta, S.A. Viña Ardanza Reserva 2005. DOCa Rioja
5. Celler Pardas. Collita Roja 2013. DO Penedès
6. Gorka Izagirre. Arima Vendimia Tardía (txakolí). DO Navarra
7. Cal Raspallet Viticultors. Improvisació 2011. DO Penedès
8. Exopto. Bozeto. DOCa Rioja – pendent confirmació final d’anyada
12.00 h. Ponència magistral – “Com vendre vi a Àsia segons Guide to the Hong Kong Wine Trade” per Debra Meiburg (afamada, periodista, personalitat de la televisió, MW i experta del mercat asiàtic)
13.00 h. Tast 2 – “Grans vins segons els grans mitjans de comunicació: ABC i El País” per Juan Fernández-Cuesta (periodista i autor de la Guía de Vinos ABC) i Pilar Molestina (periodista i directora de la guia “Anuario De Vinos El País”)
1. RODA. CIRSION 2010. DOCa Rioja
2. González Byass. Fino Cuatro Palmas. DO Jerez
3. Codorníu. Codorníu Cuvée 456 2007 Brut GR. DO Cava
4. Compañía de Vinos Tricó. Nicolás de Tricó 2012. DO Rías Baixas
5. Bodegas Mauro. Terreus 2012. DO
6. Adega do Moucho. Adega do Moucho 2013. DO Ribeiro
7. Castell d’Encús. Quest 2013. DO Costers del Segre
8. Celler Mas Roig. Pinyeres Negre 2012. DO Montsant
9. Agrícola D’Ulldemolins. Sssssshhhhhh Ulldemolins 2014. DO Montsant
10.Bodegas Figuero. Figuero 12 2013. DO Ribera del Duero
11. Ramírez de Inoriza. Bullon Cuvee Nº 13 2008. DOCa Rioja
 14.00 h. Conferència – “Les últimes tendències d’enoturisme a Califòrnia” per Paul Wagner (fundador i director de l’agència Balzac de comunicació i marketing del vi, expert en vins d’EEUU, jutge de certàmens internacionals, columnista, escriptor i professor)
15.00 h. Showcooking-maridatge-degustació – “La nova cuina manxega i els grans vins de Castella” per Teresa Gutiérrez (xef del restaurant Azafrán) i Custodio López Zamarra (degà dels sommeliers a Espanya)
Degustació dels plats proposats per Teresa Gutiérrez de la nova cuina i les harmonies de Custodio López Zamarra
1. Vinícola de Castilla. Olimpo Blanco 2014. DO La Mancha
2. Vallegarcía. Vallegarcía Viognier 2013. Vino de la Tierra de Castilla-Montes de Toledo
3. Volver. Volver 2013. DO La Mancha
4. Pagos de Familia Marqués de Griñón. Dominio de Valdepusa Syrah 2013. Pago Dominio de Valdepusa

5. Finca Sandoval. Finca Sandoval 2010. DO Manchuela

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada