dijous, 31 de març de 2016

Els Premis Vinari 2016, reuneix un Jurat talentós

Foto: Jordi Play
Els Premis Vinari 2016 reuniran en el seu panell de jutges als més prestigiosos experts. Les sessions del concurs es realitzaran durant quatre jornades a Monvínic, i comptaran amb més de 50 personalitats del sector que aportaran la seva professionalitat i experiència en el món del vi.
En aquesta edició destaca la incorporació de prescriptors com Michael Cooper, propietari de les botigues TomeVinos a Saragossa i jurat internacional en concursos de vins, Jorge Orte, expert en comerç internacional de vins i tastador professional candidat a Master of Wine, Manuela Calzado Korthof, agent de vins per a la importadora holandesa Poot Agenturen, Marta Arranz, enòloga delegada per la Península Ibèrica del grup Vinventions – Nomacorc i jurat internacional a Mundus Vini, André Salla, propietari de la botiga especialitzada a Sevilla “Flor de Sal – Vinos y catas”.
La diversitat de perfils seleccionats amb experiència en jurats de tast a certàmens, guies i publicacions, constitueixen un dels pilars professionals i de rigorositat per a la qualificació dels vins presentats als Premis Vinari.
En aquesta línia, acompanyaran als anteriors, els crítics especialitzats del sector vinícola, autors de guies de referència i  comunicadors,  Miquel Hudin, escriptor per a publicacions internacionals com Decanter, Harpers, col·laborador de Jancis Robinson, Tim Atkin MW, i autor de les guies Vinologue, Lluís Tolosa, sociòleg i escriptor amb més d’una desena de llibres sobre vins i enoturisme reconeguts i premiats internacionalment, David Seijas, sommelier del Bulli i Wine Style Travel, premi Nariz de Oro 2006, autor de la guia “Vinos imbatibles”.
També els formadors i firmes especialitzades de diversos mitjans com Carola Sitjas, professora del CETT-UB, diploma WSET Londres, membre de la guia Vinum Nature i cupatges.cat, César Cánovas, (millor sommelier de Catalunya 2004, 2006, millor sommelier d’Espanya 2005 i 2006, Premi Nacional de Gastronomia al Millor Sommelier 2011), Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i col·laborador de mitjans de comunicació, Ramon Roset, cap de redacció de cupatges.cat, membre de panells de tast de guies i publicacions, Ruth Troyano, periodista especialitzada, presentadora i autora de la col·lecció “Retrats de vi”, Àngel García Petit, docent en Viticultura i Enologia a l’IES de Sarrià, autor del llibre “100 coses que cal saber dels vins” i col·laborador en mitjans, Frédéric Galtier, periodista internacional i ambaixador a l’estat del concurs mundial de Brussel·les i Grenaches du Monde, Òscar Pallarés, redactor en cap de la revista Papers de vi, o Montserrat Nadal, docent de la Facultat d’Enologia de Tarragona (URV).
Un altre grup format per importants responsables de compres de cadenes de distribució com Vila Viniteca, el Petit Celler, Cuvée 3000, Primeras Marcas, Grup Miquel Alimentació, Vincelona i altres empreses especialitzades en la promoció de vins catalans, com Vins & Co (Barcelona), La Vinícola (Barcelona), Cal Feru (Sant Sadurní d’Anoia). Professionals com Anna Vicens (presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers - ACS i sommelier del Grup Miquel), Sergi Figueras (millor sommelier de Catalunya i Espanya 2012, d’el Petit Celler), Julián Talaverón (candidat a Master of Wine i delegat de Primeras Marcas), Marta Puparelli (responsable d’enologia a Vila Viniteca), Josep Pelegrín (millor sommelier de Catalunya 2014 i 2015, el Petit Celler), Berta Pla i Roberto Alcañiz (sommeliers del departament comercial Vila Viniteca), Carlos Puñet (finalista premis Nariz de Oro, sommelier del departament comercial de Cuvée 3000), Víctor Jiménez (membre del panell de tast de l’INCAVI, WSET, especialització en vins del nord de Catalunya a La Vinícola), Filippo Nassini (Calidoscopi Vins), Xavi Roig (sommelier i gerent de Cal Feru), Joffre Tarrida (sommelier i propietari de Cal Pere Tarrida, premi Nariz de Oro 2013) o Victòria Ibàñez (membre de la junta de l’ACS i sommelier a Vincelona).
No faltaran grans noms i prescriptors de la cultura del vi, com Xavier Bassa, millor sommelier de Catalunya 2012 al concurs Nariz de Oro, màster d’enologia i màrqueting, col·laborador en mitjans i membre de tast del panell de l’INCAVI, Xavi Nolla, cap de sommeliers del Grup Codorníu, formador i jurat internacional de concursos i de publicacions especialitzades, Clara Antúnez, sommelier i docent de l’escola Joviat de Manresa, Anna Casabona, membre de l’ACS a Tarragona, jurat internacional a la International Wine Challenge (IWC) i delegada comercial del Celler de Capçanes, Marta Carbonell, especialista en enoturisme a Mas Comtal i diploma WSET Londres, Eric Vicente, sommelier del restaurant Cinc Sentits (1* Michelin), Victor Franco, economista i  blogger, entre d’altres grans enòlegs del territori català i sommeliers dels millors restaurants gastronòmics del país que anirem revelant amb entrevistes i opinions al VADEVI.cat.
Les inscripcions per als cellers interessats en registrar els seus vins als Premis Vinari 2016 estan obertes a la pàginahttp://premisvinari.cat/inscripcio/ fins el 6 d’abril.
font: vadevi.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada