dimecres, 18 de maig de 2011

Tast vertical vins col.lecció Torres


La casa Torres ha fet a Barcelona un tast vertical, de vins de col·lecció Torres. El tast, dirigit per Raúl Bobet, director tècnic del grup Torres, es va concentrar en tastar vins de diferents anyades.
Es va tastar:
Fransola 2009, 2004,
Milmanda 2008, 2003, 1997,
Mas la Plana 2007, 1989, 1976,
Reserva Real 2007, 1998 
Grans Muralles 2006, 1996  
Fransola 2004 el vaig trobar interessant, per a mi el Milmanda 1997 era un vi ja acabat, oxidat i tocs d’enranciament, jo no l’hauria posat al tast.
Pel que fa a Mas la Plana, em va impressionar el 1976, especiat, potent, taní fí, amb encara un llarg recorregut en ampolla, queda vi per anys encara.
Raúl Bobet, va fer una introducció dient el següent:
Estem davant de canvis importants.
El vi bàsicament, per mi,  està fet per menjar. I tenim un greu problema darrerament, de que es fan vins moltes vegades per  impressionar, i estem tornant, (i penso que això es bo), al vins fets per maridar amb el menjar. I  això vol dir que si mirem l’aspecte d’un vi, tant de nas com de boca, no es bo, per a mi, que en cap sobresurtin les notes; hi ha d’haver força notes, però han d’estar equilibrades. I la tendència serà aquesta: vins fets per menjar, no tant per ser puntuats per X persones, malgrat que les puntuacions a tots ens ajuden i ningú les menysprea, evidentment.
Quan fas un vi has de saber què vols fer, aquest és el concepte,  i no el que et diuen que has de fer.
I aquest concepte està molt lligat a la vinya, sense vinyes, sense aquesta jardineria, no hi és aquest concepte.
Hi estic d’acord. I ja fa temps. Ja fa temps que hauria d’haver acabat aquesta competició absurda per veure qui fa el vi més concentrat, de capa més alta o amb més IPT. Són vins massa musculats, massa contundents, mancats de delicadesa i que fa difícil d’acabar-se’n l’ampolla. Sembla que s’han adonat d’això i que hi haurà, per fi un canvi.
Son modes, i les modes, arriben, s’instal·len, i marxen.
Versión castellana
La casa Torres ha hecho en Barcelona una cata vertical, de vinos de colección Torres. La cata, dirigida por Raúl Bobet, director técnico del grupo Torres, se centró en catar  vinos de diferentes añadas.
Se cató:
Fransola 2009, 2004,
Milmanda 2008, 2003, 1997,
Mas la Plana 2007, 1989, 1976,
Reserva Real 2007, 1998
Grans Muralles 2006, 1996
El Fransola 2004 lo encontré interesante; para mí el Milmanda 1997 era un vino ya acabado, oxidado y con toques de enranciamiento, yo no lo habría puesto en la cata.
En cuanto a Mas la Plana, me impresionó en 1976, especiado, potente, de tanino fino, con todavía un largo recorrido en botella, demostrando que queda vino por años todavía.
Raúl Bobet, hizo una introducción diciendo lo siguiente:
"Estamos ante cambios importantes.
El vino básicamente, para mí, está hecho para comer. Y tenemos un grave problema últimamente, de que se hacen vinos muchas veces para impresionar, y estamos volviendo, (y pienso que eso es bueno), a los vinos hechos para maridar con la comida. Y eso quiere decir que si miramos el aspecto de un vino, tanto de nariz como de boca, no es bueno, para mí, que en ningúno sobresalgan las notas; deben de haber muchas notas, pero deben estar equilibradas. Y la tendencia será la siguiente: vinos hechos para comer, no tanto para ser puntuados por X persona, aunque las puntuaciones a todos nos ayudan y nadie las desprecia, evidentemente.
Cuando haces un vino tienes que saber qué quieres hacer, este es el concepto, y no lo que te dicen que tienes que hacer.
Y este concepto está muy ligado a la viña, sin viñedos, sin esta jardinería, no es posible este concepto. "
Estoy de acuerdo. Y ya hace tiempo. Ya hace tiempo que debería haber terminado esta competición absurda para ver quién hace el vino más concentrado, de capa más alta o con más IPT. Son vinos demasiado musculados, demasiado contundentes, faltos de delicadeza y que hace difícil de acabarse la botella. Parece que se han dado cuenta de ello y que habrá, por fin un cambio.
Son modas, y las modas, llegan, se  instalan, y se van.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada