dimecres, 28 d’abril de 2010

Gerard Basset, millor sumiller del món 2010


El concurs que busca el millor sommelier del món es realitza cada tres anys. Les dues últimes edicions, es van celebrar a Grècia, el 2004 per sol·licitud i el 2007 per comanda d'Espanya davant la impossibilitat de realitzar-lo al seu país.
Organitzat per L'Associació Internacional de Sommeliers (ASI), d'un total de 51 concursants, es van escollir 12 semifinalistes: Canadà amb Véronique Rivest i Elyse Lambert, Japó amb Mori Satoru, França amb David Biraud; Itàlia amb Favio Masi, Noruega amb Merete Bo, Romania amb Iulia Gosé, Suècia amb Sören Polonius; Suïssa amb Paolo Basso, Regne Unit amb Gerard Basset, Austràlia amb Franck Moreau, i Espanya amb Carles Aymerich.
Només tres es van classificar per a la gran final: d'Anglaterra, Gerard Basset - finalista per 5 ª vegada -, de Suïssa, Paolo Basso - finalista per 4 ª vegada - i de França, David Biraud - finalista per 3 ª vegada. Per tant, va ser una final amb sommeliers de gran nivell i molta experiència.
Les proves a superar van ser atendre una taula de clients; recomanar per a un plat una llista de vins del món, oferir el servei d'un Cabernet Sauvignon xilè; identificar els errors d’una carta de vins d'un restaurant que tot just s'havia imprès; descriure a cegues i en només 12 minuts 4 vins diferents; desxifrar el nom, també a cegues, d'una selecció de destil·lats, i identificar el nom de diferents vinyes i llocs relacionats amb la indústria del vi, de tot el món, mostrats en fotografies.
El vencedor va ser en Gérard Basset, un francès nacionalitzat anglès, que fins a dia d’avui és l'única persona al món que té simultàniament els títols de Master of Wine, Màster Sommelier i Wine MBA, als que suma l'actual de Millor Sommelier del Món.
Felicitar també a el Català Carles Aymerich, sumiller del Celler de Can Roca, per haver-se classificat per a la final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada